Publicado: 13 de Febrero de 2018

2001 Técnica y Artesanía, S. L. - La foto de nuestro calendario del mes de febrero está dedicada als Campaners d'Albaida (València).
CAMPANAS VIVAS DESDE SIEMPRE
Ellos se definen de la siguiente manera: 
"Som hereus d’altres campaners. Vam rebre dels nostres avantpassats l’encàrrec del Toc de les campanes allà pels anys vuitanta.  La finalitat principal de la nostra associació es mantenir el Toc manual de les campanes, que en Albaida porta fent-se ininterrompudament desde el segle XIII, sent l’únic poble de la Comunitat Valenciana que a mantes el Toc manual i diari des de fa vora 800 anys i que ha tingut el reconeixement en la declaració el 2 d’agost de 2013 com a Bé d’Interés Cultural Immaterial, BIC per part del Govern Valencià.
La nostra associació va nàixer alhora que ens vam incorporar al Gremi de Campaners Valencians, associació fundada l’any 1989 i refundada al 2013. Esta associació està composta per diferents colles de campaners que tenen les mateixes inquietuds, sensibilitats i finalitats que nosaltres. El nostre àmbit d’actuació es basa principalment a la ciutat d’Albaida."
Más info